3 min read

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Hep Birlikte Kutlayalım!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Hep Birlikte Kutlayalım!

1.Çocukların Bilimle Coşkusu: 23 Nisan Nasıl Kutlanıyor?
2.YGA Çocuklar İçin Neler Yapıyor?
3.23 Nisan'ı 934.413 Çocuk ile Kutluyoruz!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye ve dünyada coşkuyla kutlanan bir gündür. Bu özel gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile birlikte kutlanmaya başlanmış ve Atatürk tarafından tüm çocuklara armağan edilmiştir. Duygu ve anlam dolu bu günde ülkenin dört bir tarafında küçükten büyüğe herkesin sevinçle karşıladığı 23 Nisan etkinlikleri yapılır.

Çocukların Bilimle Coşkusu: 23 Nisan Nasıl Kutlanıyor?

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı olarak çocuklara ve gençlere büyük önem verirdi. Onun vizyonuna göre, ülkenin geleceği gençlerin elindedir ve bu gençlerin en iyi şekilde yetişmesi için bilgi, bilim ve özgür düşünceye erişimleri sağlanmalıdır. Atatürk'ün 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmesi, çocukların toplumun geleceği üzerindeki etkisini vurgular. Aynı zamanda bu özel gün tüm dünyada kabul görmüştür.

Çünkü 23 Nisan sadece bir milli bayram değil aynı zamanda çocukların ve gençlerin bilime, sanata ve spor gibi farklı alanlara olan ilgisini ve haklarını vurgulayan bir gün olarak da kutlanır. Bu özel günde çocuklar, geleceğin liderleri olarak yetişme sorumluluğunu hissederler ve ülkenin çağdaşlaşması için gereken bilgi ve becerilere sahip olabilmek için çaba gösterirler. Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara ve gençlere olan inancı ve vizyonu, bu özel bayramın temelini oluşturur. Bugün, çocuklarımızın bilimin ışığında geleceğe hazırlanmaları ve ülkenin ilerlemesine katkıda bulunmaları için bir fırsat ve anlam taşır.

YGA Çocuklar İçin Neler Yapıyor?

YGA geleceği umutla gören gençleri yetiştirir ve insani projeler geliştirir. YGA, ‘‘Çift kanatlı olmak’’ ilkesini insanlığa yararlı projeler geliştirmek için gerekli vicdana sahip olmak ve sorunlara köklü çözümler getirmede öncü adımlar atma yeteneğini bir arada taşımak olarak açıklar. Bunun için her sene birbirinden farklı proje ve girişimlerle gençlerin kendilerini geliştirip yetiştirmelerine katkıda bulunur. YGA Zirvesi, WeWALK, UP School ve Bilim Seferberliği bu proje ve girişimlerden sadece bir kaçıdır.

Bilim Seferberliği Her gün Daha Fazla Çocuğa Ulaşıyor

Bilim Seferberliği Projesi, çocuklara bilimi sevdirmeyi hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje kapsamında Türkiye’de dezavantajlı bölgelerdeki parlak gençlere inovatif tasarım ve deneyler gerçekleştirmek için çok parçalı bilim seti gönderilir. Yaratıcı zihinli gençleri teknolojiyle tanıştıran bu setler sayesinde en dezavantajlı bölgelerdeki parlak zihinler de en son bilime tanıklık eder.

Hiçbir meraklı zihin geride kalmayana dek sürecek Bilim Sefeberliği’nin hedefi Türkiye’den tüm dünyaya yayılmaktır. Bu doğrultuda YGA Dünya’daki en dezavantajlı çocuklardan başlayarak tüm dünyadaki çocukları bilimle buluşturmayı amaçlar.

23 Nisan'ı 934.413 Çocuk ile Kutluyoruz!

Parlak fikirli gençlerin, günümüz dünyasının karmaşık sorunlarına ışık tutarak daha ilerici bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olan Bilim Seferliği Projesi, şimdiye kadar 934.413 çocuğa ulaşmış durumda. Proje özellikle Türkiye'nin deprem ve diğer dezavantajlı bölgelerinde düzenlenen düzenli vicdanlı bilim atölyeleri aracılığıyla etkisini gösteriyor. Bu atölyeler, çocuklara en son bilim ve teknolojiyi keşfetme fırsatı sunarken aynı zamanda eğlenceli bir ortam sağlıyor.

Erken yaşta bilimle tanışan çocuklar, mevcut sorunlara yönelik teknoloji tabanlı yaratıcı çözümler üretme yeteneklerini geliştirme şansı elde ediyorlar. Bu sayede geleceğin liderleri ve mucitleri olmaları için temel bir adım atmış oluyorlar. Bilim Seferliği Projesi, çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve bilimin gücünü anlamalarına yardımcı olarak toplumsal dönüşümün anahtarı olmayı hedefliyor. Bilim Seferberliği’ni daha yakından keşfetmek ister misin?